Mijn band met het Sophia Kinderziekenhuis...

kraam Noorderparkfestival

Op 24 april 1999 werd ik moeder van een 3 maanden te vroeg geboren tweeling. Merlijne en Annemarth hadden het na 6 maanden wel gezien. Na een week ziekenhuis werd ik van de weeenremmers afgehaald en begonnen de weeen. Terwijl ik al snel merkte dat de bevalling was begonnen duurde het erg lang voordat de verpleging mij serieus nam. Gelukkig had de nachtverpleging het sneller door en voordat ik het wist lag ik in een ambulance richting Rotterdam. Er was dan wel geen plaats voor beide maar de kennis om ze te behandelen was er in ieder geval wel. 

Twee kleine rode dametjes eentje nog geen kilo, de ander er net overheen. 28 weken oud, met de pamperluier tot hun okseltjes. De kleinste maat die ze toen hadden. Alarmen die constant afgaan, infuusjes aan alle armpjes vast. Een lange en onzekere tijd tegemoet..

Binnen zeer korte tijd waren we afgestudeerd NICU-deskundigen. Niet te geloven wat je in korte tijd allemaal tot je krijgt. . Maar de dames slaan zich, op een aantal tegenslagen na, er aardig doorheen en na een maand mogen ze naar de High Care.

Op de highcare is het een wedstrijd. Het lijkt alsof de dames op elkaar aan het wachten zijn om overgeplaatst te worden. Dan kom je dit soort tafereeltjes tegen als je naar hun bedjes loopt. Zo lief saampjes..

Eindelijk echte kleertjes aan, maatje 44, nog op de groei.. Het ziet er al zo gewoon uit, aangeklede baby's in een warmtebedje. Toen ze geboren waren, hebben we een poeziealbum aangeschaft waar verpleging in schrijft hoe jullie het gedaan hebben op die dag. Een zeer dierbaar aandenken aan een hele moeilijke, zware tijd. Elke mijlpaal was er eentje om te vieren.. minder zuurstof, geen infuusjes meer, gewicht van twee kilo, van alles maken we een feestje.

Na nog een paar weekjes op de Medium care in het Albert Schweitzer in Dordrecht te hebben gelegen, was het dan eindelijk zover. De dametjes mochten naar huis. Eindelijk op 9 juli 1999, 2.5 maanden, 12 weken ziekenhuis, mochten eindelijk hun bedjes beslapen worden.

Dit is de eerste foto van de meisjes in hun hele grote babybedje. Een nieuw avontuur tegemoet. 

Elk jaar rond hun verjaardag komt die spannende ziekenhuistijd weer terug, de bekende birthdayblues. Op dit moment (7 april)  22 jaar geleden, was er nog niet heel veel aan de hand. We waren van de shock bekomen dat het een tweeling zou zijn en keken er naar uit om ouders te worden, ergens halverwege juli, een zomertweeling.

Voor altijd dankbaar aan alle NICU en HighCare en MediumCare verpleegkundigen die met de dames te maken hebben gehad. Nog altijd zijn er verpleegkundigen die de dames nog herinneren, omdat ze zulke mooie namen hebben. 

Vandaar de actie om rondom hun verjaardag en wellicht ook daarna een goed doel te koppelen aan Glass and More. Mijn actie werd warm ontvangen bij Vrienden van het sophia  en kreeg binnen no time alle spullen binnen. 

Sophietje met een couveuse.

Speldje voor het goede doel, door het aanschaffen van een Sophietjespeldje steun je de allerkleinste in het Sophia Moeder en Kind centrum in Rotterdam.

 

Meer informatie op www.sophiamoederenkindcentrum.nl

Je kunt nu bij Glass and More de Sophia speldjes bestellen. Een Sophietje met een wandelwagen of een couveuse. Hiermee steun je de allerkleinste. Een goede start in het leven is zo belangrijk, voor het kind maar ook voor de ouders. 

 

Sophietje met een couveuse.

Speldje voor het goede doel, door het aanschaffen van een Sophietjespeldje steun je de allerkleinste in het Sophia Moeder en Kind centrum in Rotterdam.

Meer informatie op www.sophiamoederenkindcentrum.nl