Glassieraden

Sieraden van glas zijn veelzijdig en mooi om te dragen. Het weegt niet veel en kan, ondanks dat het van glas is, tegen een stootje. Maar toch nog even dit voordat je een sieraad koopt...

Sieraad breekt spontaan

Om de kans van een breuk in een sieraad te verminderen wordt elk sieraad na verhitting langzaam afgekoeld. Hierdoor neemt de spanning in het glas af. Het kan echter voorkomen dat een cabochon spontaan breekt omdat het niet is gelukt om alle spanning uit het glas te krijgen na verhitting. Dit kan zelfs ook nog voorkomen een paar maanden nadat het gemaakt is. Dit soort spontane breuken kun je herkennen aan een recht breukvlak. Mocht dit gebeuren bij een sieraad die bij mij gekocht is neem dan even contact met mij op.

Breekbaar materiaal

Glas is een breekbaar materiaal. Een glassieraad is niet heel erg kwetsbaar, een val van een paar meter hoogte op een stenen vloer raad ik wel af. Voorzichtig zijn tijdens het aan- en afdoen. Bewaar de sieraden in een doosje zodat het veilig is opgeborgen. Glas kan na een breuk gemakkelijk worden gelijmd. Vooral als het een schone breuk is. Mocht er een stukje glas afbreken dan kan het waarschijnlijk onzichtbaar gelijmd worden. Neem dan even contact met mij op dan kijk ik er naar.

Hangeroog of ring raakt los van het glas

Het kan voorkomen dat het gelijmde hangeroog van een hanger of een ring loslaat. Door het laten vallen van het glassieraad of door het blootstellen aan water kan deze verbinding aan sterkte verliezen. Ik gebruik voor het lijmen van glas op metaal Max Repair van Bisonkit. Het duurt even voordat het goed vast zit maar, het zit dan ook goed vast. Gooi het sieraad en hangeroog/ring niet weg, het kan weer gelijmd worden.